за мен

Аз съм Настя. На 24 години съм и си имам чисто моя собствена и изключително прекрасна библиотека. За жалост се налага често да я разнасям в кутии, защото сравнително често се местя (поради липса на собствено жилище). Но считам библиотеката си за едно добро начало на имуществено натрупване.Хубавата част на всяко местене е, че тогава:
а/пречиствам живота си от излишни глупости
и
б/установявам с радост, че кутиите с книгите са се увеличили.
За всичко това трябва да благодаря на прекрасните ми приятели, които не спират да ми подаряват страхотни книги, както и че с радост приемат в подарък изчетените такива.

От 5 години съм час на сайта “Аз чета” и имам собствено радио-предаване за литература – “Аз чета с Настя”. Причината е, че не само имам многомилионен брой изчетени страници зад гърба си и няколко килограма наднормено тегло на егото си, което ме тласка непременно да споделя какво толкова невероятно съм изчела. Просто имам принципи, които включват твърдото убеждение, че един истински гражданин трябва да бъде образован и информиран. И тъй като във века на нано-света информацията трябва сама да ходи по хората, аз, като един леко дипломиран журналист, се заемам с нелеката задача да ги заинтригувам с новини от литературния свят.

И такива прекрасни работи. CV-то ми е пълно с успешни и нетолкова постижения в краткия ми (според мен!) 24-годишен живот. В него (за сега!) няма бебета, нито съпруг, което е ужасно (според баба!). Аз пък намирам за ужасно да има наводнения в Тайланд, самолетите да падат в южна Испания и Русия да стачкува. Но някои неща са логични и закономерни, като напр. фактът, че не мога да бъда с мъж, който заявава “Аз не чета” или такъв, който си играе на компютъра по 8 часа на ден. Сори.

Понякога пиша стихове. А понякога се ядосвам на човешката глупост. Всички тези избилици ще намерите в този блог. Където във всеки пост се стремя да защитя убежденията си. Част от тях са, че любовта съществува, че трудът трябва да бъде възнаграден, че качествените хора, някой ден ще бъдат оценени и много други “важни” и “неприложими” мнения. Понякога си патя от тях, но за щастие именно тези принципи ме правят това което съм. Нямам висока заплата, но правя репортажи, с които вярвам, че правилно информирам хората. Нямам собствена кола, но мечтая да си купя зимни кънки и да “пребродя” ледовете на езерото “Ариана”. Няма собствена къща, но съм щастлива притежателка на 13 кутии с книги (по последно преброяване!) и зная, че един ден децата ми ще знаят много повече от връстниците си.

Желая ви весело четене на блога ми (и не само!) и не забравяйте – на 24 съм, не ме съдете твърде строго!

Advertisements
16 Comments

16 thoughts on “за мен

 1. Хахаха, всичките ми част са хубави прав си! 🙂
  Постнах го сега, защото скоро ще бъде изтрито, че малко повечко хора започнаха да посещават блога и не е никак корпоративно! :))

 2. Корпоракакво?! Не си превръщай блога в бизнес блог 😦 Кеф ми е да ти чета мъдрите мисли и чувства 😛

 3. Ако си го писала ти – кажи къде и кога си го чела.
  Защото определено съм го чувал някъде и ми е интересно откога всъщност се познаваме (или откога аз познавам твоето творчество).

  • Аз съм го писала. За себе си. Очевно не попадаш тук за пръв път или просто да се познаваме и да ме разпознаваш в редовете :))

 4. Настя, не намерих никъде в блога ти личен имейл, за да ти изпратя нещичко…

 5. Интересно преставяне, а клипчето на “Nickelback – Lullaby” в дясно спечели този коментар. А ” “аз чета (блога на) Настя”.

  Поздрави!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s