Подарявам ти

я знаю – ты знаешь.
я верю – ты понимаешь.

Стоя в градината и замислено дърча обяда си. Днес е хубав следобед и дори имам малко повече от 10 минути, за да изям салата си на “лятното”, както все още го наричам, слънце. Офисът ни има страхотна градина, тя – беседка, а аз куп задачи горе, в стаята и няколко откраднати минути тишина и блаженство. Премислям наум всичките обещания и поети ангажименти, а после се сещам за твоите.

Започвайки нова работа, винаги си купувам тефтер, за да систематизирам задълженията си. Ето и сега, дъвчейки лист маруля, разсъждавам дали и ти заслужавашедин тефтер. Задачите ти растат главоломно и ти се объркваш, забравяш, припомняш. Колко по-лесно би било с един органайзер, но ние сме фенове на хартията и изходът е един тефтер. С кожена подвързия. С разписани дни по часове. И минути, които ще запълниш с работни срещи. С разделител, който ще те израща към днешния ден. И с една страница, на която са побрани съботата и неделята, като едни незначително малки, спрямо работните ни задължения, дни. С календар за рождени дни на приятелите си, географска карта с места, заради които се спукваш от бачкане, списък с най-важни телефони и валути на държави, половина от които дори не искаш да посетиш …

Рязко се изправих и тръгнах с празната чиния към кухнята. Измислих ти подаръка и той в никакъв случай няма да бъде тефтер. Ще ти подаря безграничното щастие да не затваряш живота си между две корици на най-празната книга на света. Подарявам ти свободата да не броиш минутите и да риташ кестените в парка.

А за срещите ще ти напомням аз – с по един мил смс.

Advertisements

4 thoughts on “Подарявам ти

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s