I hate Christmas!!

А бе, тази Коледа е една голяма мъка. Първо се тръшкаш за подаръци, защото нито знаеш какво, нито от къде да го купиш, нито имаш кинти, за да го направиш. Накрая с призив на отчаян лалугер се втурваш към най-скъпарския магазин, с надеждата, че ако подаръкът струва достатъчно много пари, той ще бъде харесан. Е, най-често не е.

Дори не мога да си обясня защо не започнем да си подаряваме пари – кой, колкото може. Така поне ще си закупим полезни и желани неща след празниците, а не са се мъчим в агония дали да изхвърлим тази ненужни неща или да ги оставим да се търкалят още годинка из къщи.
Но подаръците са малкото зло. Хайде, все някак ще се справим, ще накупим торба картички и в момент на тотално умопомрачение ще раздаваме коледни играчки, колкото да не е без хич (правила съм го …). Но моля ви, моля ви, кажете как ей така изведнъж всички трябва да станем мега-едновременно щастливи и доволни от живота и битието въобще. До вчерашния ден (средно той се пада около 20 декември) се тръшкаме, че си късаме гъзовете от годишни отчети, обобщения, неочаквани задачи и изведнъж … ХОП! И за една нощ ставаме адски радостни от факта, че преди 2010 години Исус Христос се е родил. Не ме разбирай погрешно, аз съм средностатистически вярваща – от тези, които обичат да влизат в църква не само на празници, а по-скоро и дори основно в делничните дни. Но някак моя забързан живот не се връзва по никакъв начин с Витлеемови звезди, пастири и тем подобни приказки за роден Спасител. Сори …

Та след цялата тази вселенска драма, която се разиграва през този чудесен зимен месец, има нещо което ме довършва тотално. Кое? – ще запитате наивно вие. КОЛЕДНИТЕ ПЕСНИ! или простете ТЪПИТЕ КОЛЕДНИ ПЕСНИ!

Не че другите имат кой знае какъв смисъл, но тези просто избиват рибата с тяхната кухина. Ние явно едновременно и тежко се разболяваме от зверско затъпяване, привиждат ни се звездички и коледни украси с камбанки и се връзваме и пеем въодушевено за това как той й дал сърцето си на миналата Коледа, пък тя пачата, видиш ли му го върнала на следващия ден. УжасТ! И кошмар.

Нищо де, днес е първи декември. Месецът на инфантилното поведение стартира с пълна пара. А лично аз гласувах против Wham – Last Christmas, просто защото не я дишам вече. За вас не знам, изборът е голям. Действайте!

http://www.nohohoho.org/

Advertisements

One thought on “I hate Christmas!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s