ФЖМК? Медиен панаир? Еми, изпуснахте го …

Имаше нещо различно тази седмица. Кое?

Петия Медиен панаир 2010 – Професия “Новинар”, който се проведе във факултета по Журналистика и Масова комуникация – СУ в период от 29.11 – 3.12.2010.

Тази година бях щастливка, защото за пръв път имах възможност да присъствам на целия Медиен панаир без да бягам от работа. (Усещате ли колко налудничаво звучи – исках не да бягам от лекции и факултета, както са свинали повечето колеги, а обратно – да бягам от работа, за да бъда във факултета …).

Получих неочаквам подарък от агенцията PRoPR и неуморимите и “работници”, които избачкаха панаира блестящо. Поклон на Павлина, Алекс и Зорничка, както и тяхната майка-пчела Ивет Добримирова и Николай Стоянов, които позволиха панаира да се случи и най-вече да се излъчва онлайн!! Сега там могат да бъдат видяни клипчета от срещите на журналистите и съвсем неопитните първокурсници. Имах шанса да бъда там, макар и “невидима” за всички в залата и да чуя някоя и друга полезна приказка.

Спрях да ходя на панаира по две причини. Първата е, че след като в първи курс се подлъгах по думите на една жена “Заповядайте да пишете в нашия сайт, всеки е добре дошъл”, а когато я потърсих ме разкара по възможно най-грозен и непрофесионален начин. (Off the record, да добавя, че сега нито си спомням кой беше сайтът, нито съм попадала на него, вероятно с подобно отношение са изгонили всички).

Втората причина е адски банална – започнах работа. Лошо, нелошо – факт. През този декември обаче успях частично “да бъда там”, да чуя няколко нови неща и да върша съвестно работата си не мърдайки от бюрото в офиса ни. Полезно, приятно и липсваше онова неудобство да стана и да си тръгна пред очите на цялата аудитория, защото закъснявам. Просто спирах стийминга. Но тази година не от скука, а с искрено съжаление.

Наистина беше хубаво.

One thought on “ФЖМК? Медиен панаир? Еми, изпуснахте го …

  1. Pingback: Щипка сол « В тайната градина …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s