Щипка сол

Всяко ястие има нужда от щипка сол, всяка дейност има нужда от доза похвала.

До това елементарно заключение стигнах тази седмица. Всеки ден аз пиша една история, моя история на моя си живот. Всяка вечер избирам как да прекарам времето си и дали да свърша нещо мързеливо или да продължа да работя над себе си. Звучи като есе от 8-ми клас, но представянето на “Аз чета – сайтът на твоята книга”, което направи Павлина Радославова на Петия Медиен панаир 2010, ме разплака.

Ако четете блога ми поне от време на време ще забележите, че аз обичам това действие. Понякога сядам си кротко на дивана и започвам да роня сълзи за час-два. Да бе, да! Честно казано, през последната година се научих да плача само от щастие. Тежките минути и проблемите ме карат да стискам зъби, хубавите – да се усмихвам през сълзи. Обичам този сайт, обичам малкия ни твърд екип и всичките кампании и събития, които правим. Обичам и Литературния клуб “Аз чета” и хъса на Александър Кръстев благодарение, на който сайтът “Аз чета” е един от основните партньори на XXIX Софийски международен панаир на книгата 2010 (забелязахте ли думата “международен”…).

Този сайт не ни прави материално богати. Напротив – за момента този сайт краде и време, и пари за някои от нас, и въображение. Но тези кражби са несравними с богатсвото, което имаме – да пишем, да научаваме, да четем и да обичаме това което правим.

На Медийния панаир Павлина направи страхотно представяне. Стоях пред монитора в офиса и очите ми се насълзяваха. От щастие. От гордост. И от голяма любов. Съжалявам, че не успях да стоя на първия ред и да гледам към нея и Алекс с този светнал поглед, но всичко е поправимо. Те знаят, че бях мислено с тях, а и презентацията я изгледах у дома.

Искате ли да я видите и вие? Ето я тук.

P.S. От толкова “реване” съвсем не ми остана време да ви споделя за втората сбирка на Литературния клуб. Аз бях в Украйна, но това съвсем не попречи на хората да се съберат, да пият и да бистрят “Парфюмът” на Патрик Зюскинд. Клипчето е наистина страхотно и е значително по-кратко от първото – само 24 минути. Притеснихме се от мощта на СЕМ и придвидливо изтрихме пиянските сцени.

Съветвам най сърдечно: гледайте го!

Advertisements

2 thoughts on “Щипка сол

  1. Вашата работа по Аз чета, струва ми се, заслужава и нещо повече от щипка сол под формата на обикновената щипка сол. А така като твърдиш, че видеото от втората сбирка на клубчето е наистина толкова добро, ще взема пък и аз да го изгледам.

    • Я, па, го изгледай, мо’йто момче. И без това си един от участници в него :))
      Чакам коментари след прожекцията …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s