Радио “Реакция”

Представете си – 9 месеца работа. Малко или много, според възможностите и знанията ни. Малко или много, но все пак работа. За да може една вечер да отключим студиото и да направим първия си ефир.

Може би на разбирате за какво ви говоря? С пълно изречение това ще звучи:

Радио Реакция се роди на 3 декември 2010 от 19.00 часа!

Раждането беше тежко, дълго и опасно за здравето. Никой не знаеше дали родилката или плода са по-заплашени да изчезнат от света. Учудващо – всички оцеляхме. И дори успяхме да изглеждаме бодри, макар и леко учудени че всичко все пак е реалност, по време на първия ни ефир.

Няма да ви разказвам как се наложи да местим студиото от първия до посления етаж, как се прокара интернета, как се уговориха и платиха правата към ПРОФОН и МУЗИКАУТОР  как BBC ни дариха апаратурата. Няма да ви споделям как вместо да излязем с приятели в петък вечер бързахме за сбирка на екипа на радиото, за да учоним поредната доза въпроси. Не че е болка за умиране, излизахме по-късно, но повярвайте, имаше моменти, в които бяхме изморени.

Няма да ви разказвам и за това как вчера ни светеха очите от радост. Хубаво е да създаваш нещо. Хубаво е и да видиш създаденото в завършения му вид. Въпреки всичко.

Виктор Чулев, Ива Дончева, Марина Новачева, Ангел Иванов, Георги Руменов, аз – Анастасия Карнаух и разбира се светата троица – Диляна Кирковска, Снежана Попова и Вяра Ангелова. Последните три човека, бяха нашите ангели, които бдяха да не се изгубим по пътеките на създаването. Помогнаха ни. Успяхме.

Радио “Реакция” стартира вчера с първо говорно life парти. Така го нарекохме ние и ни беше позволено да се смеем, и да пием за здравето на нашия проект. От сега нататък – НИКАКВИ НАПИТКИ ДО ПУЛТА!

И от сега нататък – само хубава музика и качествени предавания. В началото няма да бъде лесно. Не ни го казвайте, за последните 9 месеца ние го разбрахме сами. Няма да сме перфектни и да – ще допускаме грешки. Освен гореспоменататите хора, ние имаме и една армия от прекрасни ентусиазирани войници от 2-ри и 3-ти курс, чиито имена скоро ще имат и допълнение “Водещ на …”. Ще бъдем и полезни, защото в студиото ни ще се учат и студентите от по-долните курсове. 24-часа ще бъдат напълно достатъчни, за да се почувства всеки водещ, макар и за малко. Ние приемаме всички, стига да сте позитивни и ентусиазирани. Опитът идва с времето. И това установихме за 9-те месеца.

Стига съм отисвала -това е програмата на Радио “Реакция”, която скоро ще бъде реалност. За сега всички слушат хубавата музика, която върви по радиото. Доказателство? Ами по статуса на Блога Книголандия във Facebook …

И този на Александър Кръстев

И на Маринка и Преслав Ганев

Мислите, че са пристрастни? Може би, но това никак не може да ви попречи да проверите дали пък не са казали нещо вярно.

Лайквайте ни във Facebook.

Добавете сайта ни във Favourite Pages.

Пишете ни на office@reakcia.net и просто бъдете наши приятели.

Защото се родихме и вече съществуваме. Не за себе си – за вас!

Advertisements

5 thoughts on “Радио “Реакция”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s