4/4/4

(4 месеца по-рано)

Тя – изтормозена след изпит и безсънни нощи, стои сковано на пейката. Той – усмихнат и влюбен, размахва с ръце и споделя за живота си. Хвали се и е щастлив, че има с какво да се перчи. “Имам най-хубавата работа на света!”, заявява нагло и се смее. Силно. Тя се усмихва учтиво и му завижда. Явно. “Не е честно! Някои имат всичко, а другите нищо”, заявява с престорена нацупеност. “Просто трябва да пожелаеш от цялото си сърце”, казва той и се навежда още по-близо до лицето й, а тя мислено се пита след колко активни навеждания, той ще я целуне.

(4 месеца по-късно)

Тя – тъжна и замръзнала стои на съседната пейка и рови с ботушите в снега. Той – … Него го няма. Повярва. Изгуби. “Много силно поискай нещо, за да го получиш и да разбереш, че нямаш нужда от него”, мисли си, загледана в небето. За тези изминали 121 дена, тя повярва, че може да спечели от онова, което обича. Безразсъдно. Той повярва в бъдещето. Вероятно. Без да се замисля, вдига телефона, за да му пожелае хубав ден. “Благодаря, Настеньке”, казва топло той. “Топло” от другата страна на мобилния, без значение че дори се намира в същия квартал, а не на 20 000 км. Разстоянието е почти еквивалентно. 4 месеца по-късно, тя не си говори с никого. И не се пита след колко фрази още ще трябва объркано и смутено да се отдръпне от нечии целувки.

(още 4 месеца по-късно)

Усмихната и ведра, сяда на същата пейка, за да изяде сандвича си. Носи кецове и се усмихва на слъчевия топъл ден. Захвърлила е красивите обувки на висок ток и днес няма срещи. Само една. Със себе си. Отхапва бързо и рови в раницата за книгата. Тази, за която ще пише днес.

….

Никой не знае какво ще се случи след 4 месеца. С кого ще заговори. На кого ще се усмихне. Кой ще я подмине. Кого ще забрави. Има ли значение? Важен е сандвичът, книгата, слънцето и щастието, че е поела по пътя към мечтите си! А любовта не идва с “някого”, тя винаги е тук. В сърцето.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s